12 September 2007

Azi vei sta cu tati!



Cred ca nici un copil nu scapa de ziua in care va sta pentru prima data doar cu tati. Si mai cred ca fiecare tatic are multe de povestit despre aceasta zi terifianta.
Pentru noi mamicile acest moment este unul de eliberare. Ne creste pofta pentru cumparaturi si de iesitul in oras cu prietenele, asa... "ca pe vremuri". Pentru ca ziua sa fie desavarsita ar trebui sa lasam mobilul acasa dar de cele mai multe ori hotaram sa nu ii ducem la disperare pe iubitii nostri soti.

Ii anuntam inainte cu o saptamana de mica escapada iar cand vine momentul, se fac ca nu stiu nimic: "Si acum imi zici?"

Inainte sa plec am dat indicatiile:
- Vezi ca la ora 12 trebuie sa bea lapticul apoi trebuie sa doarma. Cand se trezeste trebuie sa ii dai mancarea din frigider. Ii dai mai intai legumele cu carnita iar daca nu mai vrea, pui niste iaurt sau....etc. Intre mese sa ii dai ceva fructe si ai grija la jucaria x pentru ca mereu s-a lovit cu ea. In camera ai hainele pregatite. Vezi sa nu o imbraci gros dar nici subtire. Aveti grija cand iesiti afara sa nu stati in vant...etc. Aaaa si am uitat! Vezi ca "pampersii" sunt in camera, langa calorifer.
La care imediat vine si reactia:
- Pampers? Oh, nu!
Apoi urmeaza pupicii de ramas bun cu indemnul pentru amandoi: "Sa fiti cuminti!". Dintre noi trei doar tati era palid.

Am avut o zi de vis! Fara griji, fara scutece, fara sters mancarea de pe jos si de pe haine, fara biberoane. Telefonul nu a sunat si asta mi-a confirmat ca totul este foarte bine.

Spre seara mi se face dor de ei si abia astept sa ajung acasa sa vad cum si-au petrecut ziua.
Imediat cum intru pe usa ii aud gonind spre mine sa ma intampine mai repede. "Mami, ne este foame!".
Petra era cu cate doi biscuiti in fiecare mana, mancare peste tot, farfurii la fel, hainele imprastiate, jucariile in toate colturile casei. Flamanzi, murdari dar fericiti ca ma vad.
Nu stiu daca de atunci i se trage dar acum Petra pronunta foarte bine papa iar cand vine vorba de pozne se duce imediat la tati.

Oricum ar fi, parca tatii se distreza mai mult cu cei mici decat noi. Nu se streseaza daca nu au mancat legumele, daca s-au murdarit sau udat pe bluza, daca mazgalesc pe masa sau daca fac pipi pe paturica pana le pun un scutec nou.
Nu-i de mirare ca cei mici sunt topiti dupa tatici!

No comments: