15 May 2007

Spuma buclucasa


Cat era micuta, si abia statea in fundulet, am facut Petrei numai bai fulger. Insa, de cand a inceput sa stea bine in fundulet, am lasat-o sa se joace in voie. Cum incepea sa se plictiseasca, o spalam repede si o scoteam din apa infasurand-o intr-un prosop mare jucand cucu bau pana in camera.

Acum cateva zile mi-a venit ideea geniala sa ii fac ceva spuma in cadita. Nu am mai stat pe ganduri si am pus un pic de spumant in apa. Am agitat usor cu mana, si cat ai zice peste, se umpluse cadita cu spuma groasa numai buna de modelat si de aruncat prin baie. Nu va zic ca, in secunda doi, Petra era cocotata pe marginea cazii maraind si aruncand priviri tematoare spre cadita.
A iesit repede din apa si s-a asezat in cada. Se apropia usor de cadita plina cu spuma, apoi imediat se tragea inapoi. Iar se apropia de cadita, baga mana repede in apa si o scotea plina de spuma. Se uita la ea, se ingrozea si apoi incepea sa scuture cu putere mana improscand spuma pe toti peretii. Apoi se oprea si cu un zambet strengaresc si plin de satifactie privea cum se intinde spuma pe pereti. Iar baga mana in cadita sa salveze cate o jucarie si apoi iar scutura mana disperata pentru a scapa de chstia alba pufoasa si lipicioasa ce ii invada teritoriul preferat de joaca.
Nu a mai vrut sa intre in cadita.
In alta zi, am spalat-o pe cap si a ramas putina spuma in cadita. Elegant mi-a transmis "mami, nu-i de gluma cu chestia asta alba. Se intinde! Eu ies ". Si fiind un copil hotarat, intr-un minut jucam cucu bau cu prosopul in drum spre camera.

De atunci incoace, fiecare tentativa a mea de a o imprieteni cu spuma a dat gres.
Asa ca, deocamdata vom ramane doar la a face baloane inofensive de sapun :)

Later edit: Este foarte amuzant sa ii vezi in fundu gol incercand disperati sa scape de spuma de pe manuta, fiind nestingheriti de cea de pe piciorus sau burtica :D

2 comments:

Anonymous said...

Imi place blogul tau! Petra e f draguta si in poza asta are o privire strengareasca!

Anonymous said...

Imi place f mult blogul tau! Petra e tare draguta!