04 December 2008

Nu am timp!

Ceea ce aud cel mai mult de la cei din jurul meu este ca nu au timp.
Nu am timp sa fac asta, nu pot, sunt foarte presat de timp, sunt foarte ocupat.

A nu avea timp a ajuns sa fie o moda, o scuza, si din nefericire o realitate.

De cele mai multe ori suntem foarte ocupati si stresati iar cand ajungem acasa nu avem intotdeauna dispozitia necesara pentru a petrece timp de calitate cu cel mic. Ii luam o mica surpriza, gandind ca asta l-ar putea face cu siguranta fericit.
Traiesc si eu asta uneori si ma simt foarte vinovata.

Nu avem nici o scuza pentru a nu avea timp pentru cei dragi iar a nu avea timp nu este nici o scuza.

Timpul de calitate petrecut cu cel mic face cat o mie de jucarii si jocuri de dezvoltare a inteligentei si a perspicacitatii.
Prezenta noastra acolo si bucuria sincera ce le-o aratam cand suntem impreuna le construieste cea mai puternica baza a personalitatii si este cel mai pretios lucru pe care il putem oferi.

Si mi-am adus aminte de asta cand am citit astazi un citat pe care vi-l impartasesc in continuare:

Cadourile nu reprezintă ceea ce oferim, cadourile sunt o scuză pentru ceea ce nu oferim. Singurul dar care contează este o bucăţică din tine-însuţi.” Emerson


Putem sa inchidem televizorul cand ajungem acasa, putem sa il implicam pe cel mic in treaba ce o avem de facut dupa program, putem sa rezervam 30 de minute sau o ora de liniste impreuna cu cel mic in care sa povestim, sa ne dedicam 100%, sa il ascultam.

Multi copii si adolescenti duc dorul parintilor chiar daca parintii sunt langa ei. Nu au un confident sau pe cineva care sa le dea un sfat, se instraineaza, nu mai comunica, se frustreaza, nu mai au incredere in ei, sunt usor manipulati, fac lucruri prostesti...

Asta se intampla pentru ca noi nu mai avem timp.
Nu mai avem timp sa petrecem cu ei, timp sa ii ascultam ...

No comments: