27 March 2008

Magtastik si Magnetix Jr retrase de pe piataMEGA Brands au retras de pe piata peste 1 milion de jucarii cu magnet Magtastik si Magnetix Jr. pentru prescolari.

Jucariile au anumite componente elastice in care se afla magneti cu ajutorul carora copiii pot conecta figurinele la mingile colorate.

Din nefericire acesti magneti se pot detasa existand pericolul ingerarii sau blocarii cailor respiratorii la copilasi. Daca cel mic inghite mai mult de un magnet, cei doi magneti se pot atrage cauzand perforarea intestinului sau blocaje ce pot fi fatale celui mic.

Ma intristeaza aceasta veste mai ales ca nu toate companiile de jucarii isi retrag produsele daca acestea ar reprezenta un potential pericol pentru cei mici.
Pe piata din Romania gasesti tot felul de jucarii bune si rele. Nu ai nici o forta sa controlezi tot ceea ce intra in magazine sau supermarket-uri asa ca pana la urma responsabilitatea ramane la noi parintii. Noi punem jucaria in mana copilului.

Ar trebui sa citim avertizarile de pe ambalaje si sa fim atenti acasa daca jucariile se deterioreaza putand pune astfel in pericol pe cei mici.

No comments: