05 July 2007

Vremea tunsului

Au venit caldurile si din ce in ce mai multi copilasi sunt rasi in cap. Unii sunt tunsi zero, altii periuta. Nu stiu cum se face, dar mai multe fetite am vazut tunse zero decat baietei. Normal ca mi-am pus si eu problema aceasta.

Petra are parul destul de mare si pentru ca ii vine in ochi sunt nevoita sa i-l prind in codite sau intr-un mot. Deja nu mai sufera trasul de par si isi da mereu elasticul jos. Pe langa asta, ii este si foarte cald si transpira mai mereu. Uscatul parului de dupa baita este alta poveste lunga - umblat cu foenul dupa copil prin casa sa nu il las cu parul ud. Este frumusica asa cu codite, dar prea mare chinul totusi pentru ea si pentru noi. Asa ca am decis sa o tundem.

Subiectul cu tunsul celui mic este deja la moda in parc. Am vorbit aseara cu un tatic al unei fetite de un an si 3 luni si mi-a povestit cat au chinuit-o cu tunsul. A plans mult si a fost foarte stresant pentru ei. Acum fetita are parul periuta si intentioneaza sa o tunda in continuare cu masina de tuns sau cu Bic-ul.

Pana la masina de tuns mai este la noi. In primul rand trebuie sa ii scurtez parul cu foarfeca. Asa ca diseara vom avea si noi marele eveniment. Primul tuns al fetitei! Uneori abia astept sa vad ii va sta cu parul scurt, alteori mi se face o frica...

Deja presimt ca voi fi nostalgica dupa coditele ei mici de 2 centimetri.

No comments: